Armour of Harmony

Protection, layerin, bio-design, shielding and peelings…

Intro

Dit concept is geïnspireerd op de schil van de kastanje. Het is gebaseerd op de anatomie van de kastanje die bestaat uit drie verschillende lagen, die samen de pericarp wordt genoemd. De pericarp is opgebouwd uit: de exocarp (oftewel epicarp), de mesocarp en de endocarp. Met dit in gedachte hebben wij deze collectie ontwikkeld en de naam ‘Armor of Harmony’ gegeven.

‘Armor’ staat voor de schillen van de kastanje, die een soort schild vormen om het binnenste (eetbare) gedeelte te beschermen. ‘Harmony’ staat voor de symbolische betekenis van de kastanje.

Client

Eigen initiatief

Cooperations

Fontys Hogeschool

Our role

Ontwerp & initiator & ontwikkelaar

Doel

Samenwerkingen

IBI² wil samen met toeleveranciers van bio based materialen en onderzoek partners zoals Universiteiten, Hoge scholen en hun eigen onderzoekers, ervoor zorgen dat hun materialen hoogwaardig ingezet kunnen gaan worden voor de interieur branche. Daarmee wordt bereikt dat hun materialen ook een hogere marge kunnen genereren.

 

IBI²

Ontwikkelen productieproces
Een groot deel van het ontwikkelen van het productieproces bestaat uit herformuleren van de samenstelling van de biobased hars van het materiaal. Het onderzoeken doen we samen met partners naar de eigenschappen van het biobased materiaal.

Armour of Harmony

De ‘Armor of Harmony’ collectie is ontworpen met twee materialen; resterende kokosnoot schillen aan de buitenkant (het harnas) en een biobased hars gemaakt met natuurlijk afval (bessen en olijfbladeren kortom ‘het eetbare’).

Het gaat allemaal om de scherpe exocarp, de harde endocarp en de zachte zaad oftewel het eetbare gedeelte van de kastanje.

De sleutelwoorden in deze collectie: bescherming, schild, gelaagdheid, bio-ontwerp, afscherming en schillen.

Andere projecten

nl_NLDutch