Bouw en design

Mensen ontwerpen de wereld zoals die er nu uitziet. En die gaat op de schop. Laat ons geïnspireerd raken door de natuur zodat we in staat zijn een maatschapij te creëren die in harmonie is met haar omgeving.

 

Puur natuur

De mens kan alleen duurzaam en gezond op de aarde leven als we onze menselijke systemen laten aansluiten bij de natuurwetten. En daarvoor moeten we leren systeemdenken. De natuur werkt heel anders dan we nu gewend zijn. Geen snelle, rechtdoor oplossingen die overal uniform zijn.

De natuur werkt in spiralen. Cycli. Alle materialen zijn afbreekbaar in de grond, zout water, zoet water en in de lucht. De natuur werkt met gezonde materialen, zodat er daarna niet gezuiverd hoeft te worden. Proces is belangrijker dan product. En dat is een omslag.

In de bouw- en designwereld is biomimicry al ver doorgedrongen. Er zijn al veel gezonde oplossingen voorhanden. En het is zaak die te gaan toepassen in gebouwen, interieur en het ontwerp van allerlei andere producten. IBI² heeft het overzicht van beschikbare oplossingen en denkt mee over nieuwe, unieke biomimicry voor uw bedrijf.

nl_NLDutch