Project portfolio

IBI² – Portfolio afgeronde projecten

Blueports

De Provincie Limburg werkt samen met IBI² aan het Blueports project. Het zijn alle Limburgse binnenhavens die op innovatieve wijze de nieuwe economie helpen vorm te geven.

Dynamic Dragonfly

De Dynamic Dragonfly is een meubelcollectie gebaseerd op de unieke eigenschappen van de libelle. Met een roterende arm gebaseerd op de functie van de vleugels van libelle.

Limburgs Leer

Leolux werkt samen met IBI² en lokale bedrijven naar een ecologisch leer dat afbreekbaar en traceerbaar is. Om zo een duurzaam product te ontwikkelen volgens de principes van Blue Economy. 

Pinching Shark

In samenwerking met Dimitri Dimitrakis gewerkt aan een flexibele en krachtige klem, ’the pinching shark’. Dit gebaseerd op de bijtkracht van de haai.

Open Coral

De verschillende soorten koraal zijn de inspiratie geweest voor die concept. De open en gesloten structuur is vertaald naar de techniek van het lasersnijden. Met lasersnijtechniek kunnen er prachtige uitsnedes in materiaal gemaakt worden, die geïnspireerd zijn op de structuur van koraal. 

Limburgs wol

Het doel van het Limburgs Moorlandwol is het creëren van duurzame producten van lokaal geproduceerd wol. Welke veredelingsmethode is geschikt om wol te verwerken tot product binnen de hedendaagse interieurbranche?

Armor of Harmony

Dit concept is geïnspireerd op de schil van de kastanje. Het is gebaseerd op de anatomie van de kastanje die bestaat uit drie verschillende lagen, die samen de pericarp wordt genoemd. Met dit in gedachte hebben wij deze collectie ontwikkeld en de naam ‘Armor of Harmony’ gegeven.

Biobased tiny house

Een huis met een unieke stijl dat door de gekozen kleuren, materialen en meubels perfect bij jou past en ervoor zorgt dat jij je thuis voelt. Een bijzonder huis waarin duurzaamheid overal terug te vinden is. Zowel in het materiaal gebruik als op functioneel gebied.

nl_NLDutch