Quickscan duurzaamheid

IBI² biedt helderheid en geeft u inzicht waar uw bedrijf staat op het gebied van duurzaamheid door middel van een QuickScan.

De wereld verandert en u beseft dat uw bedrijf mee moet veranderen. Wetgeving wordt aangescherpt, milieukosten worden hoger, sociale arbeidsomstandigheden worden onder een vergrootglas gelegd. U wilt wat met duurzaamheid, maar het is ingewikkeld. Er zijn ontzettend veel stromingen en eigenlijk is helemaal niet duidelijk hoe uw bedrijf kan overleven als u hiermee aan de slag gaat. Want hoe overleeft uw bedrijf het als u het niet doet? Jonge mensen willen werken in een bedrijf waarvan ze het belang zien, uw klanten willen steeds meer duurzaamheid in de keten, grondstoffen worden schaarser en u ziet zelf ook wel in dat een beetje energiebesparing en recycling een druppel op de gloeiende plaat is. Maar hoe dan wel?

IBI² Institute for Biomimicry Innovations combineert kennis op het gebied van duurzaamheid in de meest complete vorm met creativiteit om tot succesvolle productconcepten of businessmodellen te komen. Om inzicht en meerwaarde ten aanzien van duurzaamheid te creëren, bieden wij u onze QuickScan aan. 

Contact

coordination@ibi2.nl

Our role

  • Insights genereren
  • Businessmodellen creëren
  • Adviseren

 

Quickscan

Gedurende een dag hebben wij (in grove lijnen) met u een introducerende nulmeting, een inventarisatie en duurzame doelstellingen besproken. Aan de hand van ons gesprek stellen wij voor u een rapportage op met speerpunten, de resultaten en onze aanbevelingen, op Mega-, Macro- en Micro-niveau’s. 

SPEERPUNTEN
Welke mogelijke aspecten bieden kansen voor uw bedrijf

o Duurzame innovatieve ideeën
o Nieuwe distributiekanalen
o Reductie van Afvalstromen
o Nieuwe kansen
o Nieuwe businessmodellen
o Nieuwe Cross-overs
o Nieuwe partners
o Biobased mogelijkheden

Een QuickScan Duurzaamheid van uw bedrijf? Vraag een offerte aan via coordination@ibi2.nl.

IBI² INSCHRIJFFORMULIER

15 + 10 =

Voor direct advies mail naar: coordination@ibi2.nl

nl_NLDutch