MACRO-duurzaamheidsscan

De macro-duurzaamheidsscan analyseert de input, het proces en de output van het bedrijfsproces. Deze scan geeft aan wat en waar, binnen de afdelingen van uw bedrijf, op korte en langere termijn verduurzaamd kan worden.

De input heeft natuurlijk sterk te maken met de inkoop van grondstoffen, facilitaire afdeling, mobiliteit binnen uw bedrijfsvoering, HR, financiën en investeringsmogelijkheden. 

Het proces kan vaak eenvoudig worden aangepast, mits er ruimte is voor innovatiemogelijkheden. Ook hierbij geldt dat ‘low hanging fruit’ een simpele aanpassing kan zijn om een proces te verduurzamen, om daarmee bijvoorbeeld nieuwe duurzame producten te kunnen maken.

De output kan een nieuw product of duurzame dienst zijn die weer zorgt voor andere partnerships en afzetkanalen, die juist duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Kansen die u vooraf niet kon overzien en die u nu gaan helpen om in ‘de nieuwe economie’, die duurzaamheid heet, een duurzame positie te claimen en uw bedrijf met nieuwe producten, als leider in de markt wellicht, terug te brengen op de adoptiecurve. Let wel op! Zorg ervoor dat ook uw strategie op orde is, want de gehele organisatie zal gezamenlijk deze duurzame visies en implementaties moeten willen adopteren. Daarmee ontstaat een natuurlijk proces dat u helpt naar een toekomstbestendige duurzaamheidstransitie.

Prijs: volgens offerte op maat gemaakt

IBI² INSCHRIJFFORMULIER

7 + 13 =

Voor direct advies mail naar: coordination@ibi2.nl

nl_NLDutch