Launch van de IBI2 Futures Academy

Wij nodigen u graag uit voor de launch van de IBI2 Futures Academy waarin we constructief dwarsdenken en spreken over de haalbaarheid van onze duurzame toekomst. Laat je deze middag inspireren door concrete voorbeelden van transities en oplossingen uit de praktijk.

UITNODIGING
LAUNCH IBI2 FUTURES ACADEMY
21 APRIL 2023
VAN 13.30 – 16.00 UUR
DE MANUFACTUUR, KAZERNESTRAAT 17-19, VENLO

Als Instituut voor Sustainable Transitions & Biomimicry Innovations zijn we al jaren bezig met de Industrie 4.0 transitie. We laten bedrijven zien hoe ze reststromen kunnen delen. Hoe we door muren van budgetten heen kunnen financieren. En hoe complexiteit eenvoudig wordt. Weet wat je over hebt, weet wat er om je heen aanwezig is aan gestrand talent, gebouwen, reststromen, etc. en je maakt eenvoudig nieuwe verbindingen. Je kiest voor lokale oplossingen. Voor energie bijvoorbeeld. Warmtewisselaars in alle damwanden van kanalen en havens en het Groningse gasveld kan dicht… Om maar een voorbeeldje te noemen…

Efficiency is korte termijn en intern gericht. Bij effectiviteit kijk je naar buiten en breng je goede oplossingen naar binnen. De sky is de limit. Je bent niet bang voor verandering. Want de enige constante is altijd verandering. Evolutie.

Wij meten de Global Goals. Ze zijn verplicht nu. Net als ESG rapportage, Environmental & Social Governance. Wat voeg jij met je bedrijf toe aan de wereld?

Wij tonen transitiepaden op o.a. materiaalgebied. We vinden partners om risico’s, kosten en opbrengsten mee te delen. En bouwen consortiums van publiek en privaat geld. Wij betrekken burgers. Inclusiviteit van alle stakeholders. Planet, people, profit & prosperity.
Maar er is meer. Want de transitie is veel groter dan wij denken. En de jongeren snappen dat. Zij zien nieuwe Web3 manieren. Distributed systems. Zij zien wat velen (nog) niet zien. Daarom breek ik een lans voor een radicaal, jong oplossingenteam in elke regiotransitie. Bijgestaan door biomimicry educatie en inspiratie. Radicale inzichten over de planeet en onze menselijke manieren van organiseren. Zonder inzicht geen transitie.

De tijd is nu rijp voor de IBI2 Futures Academy. Met het project Rhombus Sustainable in ons portfolio (transitie van havengebieden) bieden we educatie voor elke sector en door alle silo’s heen. Met toekomstbeelden die hout snijden en transities die verantwoord zijn. Met Biomimicry, Blue Economy en Regeneratie.

Gezondheid van mens en omgeving zijn verbonden. Zo simpel is het. We consumeren nu al een creditcard aan microplastics elke week. Dat kan nooit gezond zijn. En de oplossingen liggen voor de hand. Denk in stromen en je ziet de oplossingen verschijnen. Het enige dat ons tegenhoudt, zijn technologische en commerciële lock-ins. Maar alles is een ontwerp. Die lock-ins kunnen we doorbreken…

Kom naar de launch van de IBI2 Futures Academy en laat je verbazen over wat er op mondiale schaal nu gebeurt. Biomimicry is de #1 transitiemethode wereldwijd nu. We kunnen het. Een aanpasbare human species worden op onze veranderlijke planeet…

PROGRAMMA
13.30 – Inloop
14.00 – Welkom door Sandra Baan
14.15 – Toekomstvisies voor sectoren en door sectoren heen – door Desiree Driesenaar 15.00 – Korte pauze
15.15 – De toekomst van materialen en biodesign – door Sandra Baan
15.45 – Een interactieve Duurzame Dwarsdenkers oefening – door Desiree Driesenaar 16.00 – De borrel

Ik hoop jullie (weer) te ontmoeten tijdens deze dwarsdenkende educatie & inspiratie middag, de lancering van de IBI2 Futures Academy.

Warme groet,

Desiree Driesenaar
Director IBI2 Futures Academy

Auteur

ibi2

Datum

16 april 2023

Reacties

contact

+31 (0)77 352 32 85

design@ibi2.nl

Adres

Kazernestraat 17-19

5928 NL Venlo-Blerick

The Netherlands

nl_NLDutch