Circulair is trending. Maar hoe krijg je de keten in beweging?

Het inzamelen van materialen voor hergebruik en recycling is een van de uitdagingen van de circulaire economie. Hoe krijg je als leverancier je ketenpartners zover dat zij hun materialen weer bij jou inleveren? IBI² helpt u bij het maken van deze ketens. In het artikel van Duurzaam Bedrijfsleven, komt Pallet Return System (PRS) hierover aan het woord. Het bedrijf heeft een Europees pallet pooling systeem opgezet voor producenten van polymeren. De polymerenindustrie ontwikkelde 25 jaar geleden samen met PRS een standaard pallet, waar alle grote spelers in de sector mee werken. Ideaal voor een circulair systeem.

Circulair is trending

Waarom nu een Green Label introducueren, als het circulaire pallet pooling model al meer dan twintig jaar bestaat? “De laatste paar jaar is circulair werken in deze industrie een steeds belangrijker onderwerp van gesprek,” zegt Rinus de Kok, commercieel directeur van Pallet Return System. “Niet iedereen realiseert zich echter dat wat wij doen daar heel erg bij past. Met het Green Label kunnen wij laten zien dat wij niet zomaar een palletleverancier zijn, maar dat klanten samen met ons een bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie en waarom dit belangrijk is.”

Inmiddels praat De Kok op Europees niveau mee over hoe circulariteit te boosten in de plasticindustrie. Mooie ontwikkelingen, maar hij blijft kritisch. “Er zijn veel mooie woorden, maar nog te weinig daden. Inkopers kunnen veel meer aandacht besteden aan circulariteit. Wij willen een katalysator zijn in die gedachtegang.” Het hele bericht is te lezen op Duurzaam Bedrijfsleven:

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/circulaire-economie/31933/circulair-keten

Auteur

ibi2

Datum

17 juli 2019

Reacties

contact

+31 (0)77 352 32 85

design@ibi2.nl

Adres

Kazernestraat 17-19

5928 NL Venlo-Blerick

The Netherlands

nl_NLDutch