Plyskin

A fin filter, insulation and acoustic element based on the skin of  the polar bear

Intro

Plyskin bootst de huid en de vacht van een ijsbeer na. De ijsbeer kan extreem lage temperaturen overleven dankzij zijn efficiënte pels en huid.

Door het nabootsen van de huid van de ijsbeer, zorgt de Plyskin voor een efficiënte isolatie met een fijne deeltjesfilter en akoustische reductiefunctie. De Plyskin is gemaakt van verschillende biobased en recyclebare materialen. 

 

Client

Isolatiebedrijf

Cooperations

IBI² (Lindey Cafsia), TU Delft 

Our role

Initiator & ontwikkelaar

Doel

Samenwerkingen

Samenwerking is aangegaan tussen IBI² en TU Delft.

IBI²

Onderzoek
De ijsbeer leeft in een gebied met een temperatuur tussen de 0 en min 58 graden Celcius. Door zijn vacht kan hij in deze barre omgeving overleven, zonder extra hulpmiddelen. Dit bewijst dat het natuurlijke proces zeker doeltreffend en efficiënt is. Door dit proces van de natuur te analyseren zouden we tot conclusies kunnen komen hoe wij op een efficiënte manier de isolatie van onze woningen en gebouwen kunnen ontwerpen. (Lindey Cafsia)

Ijsbeervacht

De werking van de ijsberehuid/vacht is een zeer complex systeem. Het geheel bestaat uit een aantal lagen, respectievelijk een vacht bestaande uit twee lagen met aan de buitenkant een wat opener structuur, en daaronder een laag met een wat dichtere structuur. Onder deze vacht vinden we een een donker gepigmenteerde laag, die de warmte absorbeert. Hieronder heeft de ijsbeer tenslotte een vetlaag, de dikte hierrvan kan variëren tussen 5 en 10 cm. (Lindey Cafsia).
nl_NLDutch