Limburgs wool

Locally producing…

Intro

De tijd dat herders konden leven van de opbrengst van vlees en wol is voorbij. De kuddes zijn kleiner en bestaan ​​uit traditionele rassen die behoren in de Nederlandse heidevelden. De heideschapen zijn commercieel niet interessant, omdat ze minder vlees opleveren en wol in vergelijking met andere rassen.

Het doel van het Limburgs Moorlandwol is het creëren van duurzame producten van lokaal geproduceerde wol. Welke veredelingsmethode is geschikt om wol te verwerken tot product binnen het hedendaagse interieur?

Wol is momenteel een afvalproduct voor schaapsherders, in verband met het opzetten van een project waarbij IBI² het wol weer wilt gaan gebruiken in de hedendaagse interieur zal er een nieuwe keten gevormd worden die de wol afneemt van Limburgse schapenherders en er een eerlijke prijs voor betaald.

Client

Eigen initiatief

Cooperations

Nationale herders, HAS, Guido Hekkens, Provinos Schapenadviesgroep en House of Modivia

Our rol

Haalbaarheidsonderzoek nieuwe wolsoort

Doel

Samenwerkingen

IBI² is tijdens dit project met verschillende bedrijven een samenwerking aangegaan. Samen hebben we gekeken of er andere ketens kunnen worden gemaakt en we hiervan een lokaal product kunnen maken. 

IBI²

Onderzoek & Ketens maken

andere projecten

nl_NLDutch